Ελαιόλαδο και Υγεία:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ

ΠΟΥΛΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

Σκούρβουλα , Ηράκλειο Κρήτης -

THΛ 2892043566---6945388387 6986805400

Υπεύθυνος: Πουλινάκης Μανούσος



Το λάδι χρησιμοποιούνταν για καλλυντικά, θρησκευτικές τελετές, θεραπευτική ουσία, λιπαντικό και καύσιμη ύλη για λάμπες. Απόδειξη της σημαντικής θέσης που κατείχε αποτελούν οι τοιχογραφίες, εργαλεία και εγκαταστάσεις οι οποίες ανακαλύφθηκαν από ανασκαφές σε διάφορα μέρη.


 Οι άνθρωποι ανήγαγαν το ελαιόλαδο σε σημαντικό μέρος της διατροφής τους. Οι φιλόσοφοι μελέτησαν διεξοδικά την ιστορία του λαδιού. Ο Αριστοτέλης περιέγραψε τον τρόπο καλλιέργειάς της, ο Σόλωνας νομοθέτησε για την προστασία της και ο Πλάτωνας δίδαξε στη σκιά της. Η θεά Αθηνά πρόσφερε στην ανθρωπότητα ένα ελαιόδεντρο ως σύμβολο ειρήνης, σοφίας και ευημερία.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ελαιόλαδου:

Έξτρα Παρθένο (οξύτητα <-0.8%)

Φίνο Παρθένο (οξύτητα <-1.5%)

Παρθένο Κλασσικό (οξύτητα <-2.0%)     

Ραφινέ: Από καρπούς ελαιόδεντρων που δεν είναι πρώτης ποιότητας και υπόκεινται σε ποικίλες χημικές μεθόδους επεξεργασίας.

Μίξη: Ακαθόριστη μίξη ραφινέ και παρθένου ελαιόλαδου.



Στις μέρες μας η σύγχρονη ιατρική επιβεβαιώνει ότι το ελαιόλαδο είναι ευεργετικό για την υγεία και η κατανάλωσή του συνιστάται για τα προβλήματα καρδιάς και κυκλοφορίας του αίματος, την προστασία από τον καρκίνο του στήθους, την προστασία από τον καρκίνο του προστάτη, τον έλεγχο του έλκους του στομάχου, τον έλεγχο του διαβήτη, τη διατροφή για όλες τις ηλικίες, κλπ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επικοινωνία -Η ιστορία του ελαιουργείου μας- φωτο

Οικολογίκο Ελαιουργείο Πουλινάκης & Σια Ο.Ε